Кифлички със сметана

Вкусна и пухкава закуска, която се приготвя за нула време


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Забъркайте плънката от сметаната и сиренето. Готовото тесто се поставя върху набрашнен плот и се разделя еднакви части. Всяка част се разточва. В едната половина се правят разрези, които не достигат до края на елипсата. В другата половина се слага съответната плънка и се навива на стегнато руло. Кифлите се подреждат на разстояние в покрита с хартия за печене тава, намазват се със жълтък. По желание може да поръсите със семена. Пекат се в предварително загрята фурна на около 180С до златисто.
Още по темата

За технологията на приготвянето на кифлите, вижте рецептата за виенските кифлички. Особеностите са следните:
Тесто с мая - използват се 400 г брашно. Изменя се и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп