Кекс с шоколадова глазура

Изкусително предложение за вкусен и икономичен домашен сладкиш


Начин на приготвянe
Налива се млякото в тенджерка, добавят се какаото, захарта, разбърква се и се слага на слаб огън. Когато захарта се разтвори, се добавя мекото масло и се оставя сместа да кипне. Сваля се от котлона и се оставя де се охлади сместа. В това време се разбърква бакпулверът с брашното. В изстиналата смес се добавят брашното и яйцата, разбърква се и се добавят ванилията и стафидите, както и ядките. Излива се тестото в намазана с мазнина тавичка и се пече в загрята до 200 градуса фурна един час. Още докато е топъл, се намазва с течен шоколад.
Още по темата

Кексовете са най-бързите, лесни и евтини десерти и за това избрахме на ви представим именно вкусни рецепти за тях днес.
Ако сладкарството не ви е силна страна,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп