




Разбива се яйцето със захарта и киселото мляко. Добавят се олиото и брашното с бакпулвера. Разбърква се добре. В малка силиконова форма за кекс сипваме сместа и печем 55 мин в загрята фурна до суха клечка. Изваждаме и охлаждаме кекса. С нож се отрязва горната част на кекса и се очертава вътре тунелче. С малка лъжичка се издълбава. Приготвя се кремът. В купа се разбива студеното прясно мляко с кремчето “Д-р Йоткер” - за 3 мин е готово. Приготвя се и желатинът по указанието и смесваме с крема. Пълним кекса и отгоре се поставя отрязаната част. Глазурата приготвяме, като разтопим маслото и добавим шоколада. Разбъркваме на гладка смес и заливаме кекса, а отгоре се поръсва със смлени орехови ядки. Оставя се в хладилник да стегне 3 часа, после се нарязва и сервира.
Да ви е сладко!
