Кейк с праскови

Кейк с праскови Лакомник

За деца над 18 месеца

Кейк с праскови
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 праскови, може и от компот
215 г брашно

85 г пълнозърнесто брашно

4 с.л. пшеничен зародиш

150 г захар

1 ч.л. сода

125 г крем сирене

1 яйце

2 белтъка

2 с.л. зехтин

1 ч.л. бадемова есенция

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 180 градуса. Леко намажете продълговата формичка за кейк с 1 чаена лъжичка зехтин. Бланширайте прасковите в тенджера е вряла вода 4-4 за 20 секунди и после ги отцедете. Обелете ги, отстранете костилките и ги нарежете на ситно. Изсипете двата типа брашно и пшеничния зародиш в голяма купа и прибавете захарта и содата. Смесете крем сиренето, яйцето, белтъците, зехтина и бадемовата есенция в малка купа. Направете „кладенче" в сухите съставки и сипете там получената смес. Разбъркайте добре. Добавете прасковите. Сипете сместа във формичката с лъжица и я загладете отгоре. Печете 1 час или докато при проба забитата в средата вилица излиза чиста. Оставете да изстине във формичката за 10 минути, след което я обърнете и извадете кейка. Трябва да е напълно изстинал, преди да го режете.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц