
За деца над 18 месеца


Загрейте фурната до 180 градуса. Леко намажете продълговата формичка за кейк с 1 чаена лъжичка зехтин. Бланширайте прасковите в тенджера е вряла вода 4-4 за 20 секунди и после ги отцедете. Обелете ги, отстранете костилките и ги нарежете на ситно. Изсипете двата типа брашно и пшеничния зародиш в голяма купа и прибавете захарта и содата. Смесете крем сиренето, яйцето, белтъците, зехтина и бадемовата есенция в малка купа. Направете „кладенче" в сухите съставки и сипете там получената смес. Разбъркайте добре. Добавете прасковите. Сипете сместа във формичката с лъжица и я загладете отгоре. Печете 1 час или докато при проба забитата в средата вилица излиза чиста. Оставете да изстине във формичката за 10 минути, след което я обърнете и извадете кейка. Трябва да е напълно изстинал, преди да го режете.
