Кашкавалки

Неустоимо вкусни, пухкави и меки


Приготвяне
60 мин
Порции

12

Начин на приготвянe
Разтваряме маята в топла вода с 1 с.л. захар. Пресяваме брашното и прибавяме олио, разбитото яйце, и кисело млеко. Прибавяме и втасалата мая и замесваме тестото.Омесваме го хубаво. Разделяме на 3 парчета. Всички парчета разточваме на еднаква големина. Намазваме едната кора с масло и рендосан кашкавал. Върху нея слагаве втората кора намазана с масло и кашкавал и отгоре третата кора с масло и кашкавал. Режем корите на 12 парчета и ги навиваме от широката страна към тясната. Намазваме ги с разбит жълтък с 1 с.л. вода. Намазваме тава с олио и нареждаме кашкавалките. Оставаме да втасат за 30 мин. или в загрята фурна на 50 гр. Когато изпълнат тепсията печем в загрята фурна на 180 гр. за 30 мин.
Още по темата

Смесете изварата, яйцето, 1 с.л. захар, ванилията, брашното и замесете тесто. Оформете топчета и ги запържете до златисто. Загрейте сметаната, прясното мляко и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп