




Каймата, накиснатият предварително хляб, настърганият лук, наситненият чесън, двете яйца, кетчупът, кис. мляко и подправките измесваме добре. Приготвяме кюфтетата с големина малко по-големи от яйце. В средата им се прави гнездо. Слагаме ги в намаслена тавичка. Заливаме с разтопено масло и печем 20-25 минути в предварително загрята на 220°С фурна. Изваждаме и в гнездата поставяме по една чаена лъжичка от пълнежа (или повече). Разтваряме брашното във виното, добавяме гъбите, щипка черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и изливаме при гнездата. Слагаме ги отново във фурната да се запекат за още няколко минути до сгъстяването на соса. Изваждаме тавата отново и върху всяко гнездо слагаме плочка кашкавал и поръсваме с черен пипер. Връщаме във фурната до запичането на кашкавала. Поднасят се топли, гарнирани с гъбения сос! И не забравяйте чашата с бяло вино!
Добър апетит!
