Обеленият лук се нарязва на две по дължина и всяка половина се нарязва също на две. Режат се тънки полурезенчета, които се изпържват с малко сол до сладост. Водата и млякото кипват с бульоните. Прибавят се солта и царевичното брашно. Къкри 20-30 мин. до получаване на много гъста каша. Бърка се, за да не залепне.
Добавят се изпърженият лук, пармезанът, нарязаните на дребно домати и 1 с.л. риган. Разбърква се и се изсипва в предварително намазана с олио продълговата форма за кес с дължина 30 см. Оставя се на студено едно денонощие.
Качамакът се обръща внимателно, режат се парчета с дебелина около 2 см. Нареждат се в намаслена тефлонова тава.
Пече се в предварително затоплена на 200 градуса фурна за 10-15 мин. Изважда се и отгоре се нареждат нарязаната филийка моцарела, рендосаният кашкавал. Подправя се със сол, черен пипер и риган и се пече още 10 мин. на 180 градуса.