Катми по родопски

Катми по родопски Лакомник

Автентична идея за закуска от българската кухня

Катми по родопски
Време за приготвяне
Приготвяне
30 мин
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

5 яйца

1 кофичка кисело мляко

5 ч.ч. брашно

2 ½ чаши вода

1 ч.л. сода

1 ч.л. сол

Начин на приготвянe

Яйцата се разбиват и към тях се прибавят киселото мляко разбъркано със содата, солта и накрая брашното и  водата. Тестото се прави гъсто, като кексовото. В сгорещен тефлонов тиган се слага много малко мазнина. Гребва се от тестото с черпак, но не пълен и се сипва равномерно в тигана, когато започнат да се образуват ситни дупчици отгоре, се обръщат и от другата страна. Поднасят се с мед, конфитюр, мармалад, може и сирене.

Още по темата
Още по темата
Катми на тиган
Яйцата се разбиват и към тях се прибавят киселото мляко разбъркано с содата, солта и накрая брашното и водата. Тестото се прави гъсто, като кексовото. В сгорещен...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц