Касапски кебап

Касапски кебап Лакомник
Касапски кебап
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
5
Автор
Виктория Румянцева, гр. Гоце Делчев
Лакомник Необходими продукти

600 г шилешко месо

300 г шилешки дреболии
300 мл прясно мляко
200 мл бяло вино
125 г масло
4-5 връзки зелен лук
4 яйца
1 връзка магданоз
3-4 стръка джоджен
лимонов сок
червен пипер
черен пипер
сол

Начин на приготвянe

Нарежете шилешкото месо и дреболиите на дребно и ги оставете 3-4 часа на хладно в маринатата, приготвена от нарязаните на ситно лук, магданоз, джоджен, черен пипер, сол и част от виното. След това изсипете в пръстен гювеч, сложете маслото, долейте останалото вино, поръсете с червен пипер, захлупете с капак и задушете на фурна. След като месото поомекне, ястието се запича без капак. Накрая се залива с млякото, яйцата и по желание - с лимоновия сок.

Същото ястие може да се приготви и в гювечета, като всяка порция се залива с млечната смес, разпределена поравно.

Още по темата
Още по темата
Агнешки шиш кебап с орехови и кедрови ядки
Смесете всички съставки и замесете докато заприлича на лепкаво тесто. Оформете шиш кебап, който да е плосък и набодете на шишчета. Замразете ги за 20 минути във...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц