Картофи с шунка и кашкавал
Много бърза и апетитна идея за обяд
Приготвяне
45 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Загрейте фурната на 240 градуса. Набодете картофите с вилица и ги наредете в тавичка за микровълнова фурна и покрийте с хартия за печене. Гответе ги около 6 минути, обърнете и повторете. Нарежете ги наполовина и издълбайте средата, за да останат купички. В тиган загрейте маслото на средно силен огън. Добавете чесън и сотирайте 30 секунди. Добавете мляко и оставете на заври. Полейте издълбаните картофи с млякото и чесъна. Добавете шунката, половината кашкавал, солта, пипера и разбъркайте добре. Напълнете картофените купички със сместа. Поръсете останалия кашкавал. Печете на 240 градуса около 8 минути или докато кашкавалът се зачерви.
Още по темата
Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода за 20 минути. Загрейте 1 с.л. зехтин и запържете сепията за 2 минути при постоянно бъркане. Изцедете сепията от...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп