Картофи с бекон и лук
Вкусно и доста апетитно домашно предложение за обяд
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Обелете картофите. Разрежете ги на няколко места по ширина, но така че да не стига ножът до края на картофа. Трябва да се получат дълбоки цепнатини. В цепнатините сложете парчета бекон и резен лук.
Напълнете всички картофи по този начин. Подредете ги в тавичка за печене. Полейте с олиото, поръсете със сол и чубрица и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Поднесете с гарнитура по желание.
Още по темата
Картофите се сваряват, обелват и се нарязват на колелца. Нареждат се в тавичка и се поръсват с настърган кашкавал. Сосът се приготвя от олиото, счуканите скилидки...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп