




Сварете картофите в подсолена вода до полуготовност, след това ги изстудете със студена вода и ги почистете от кожата. В отделна тенджера сварете аспержите. В тиган загрейте масло и запържете ситно нарязания лук и чесън, заедно с мащерката докато омекнат. Прибавете виното и разбъркайте, продължете да запържвате на слаб огън, докато половината от виното се изпари. Тогава прибавете бульона, гъбите с водата в която са се киснали. Оставете да кипне и намалете температурата, като оставите да се задуши.
Прибавете картофите към гъбите и оставете да кипят за няколко минути, намалете температурата и оставете за още 2-3 минути. Когато картофите са готови, прибавете и аспержите, подгрейте малко и подправете ястието със пармезана и сметаната. Оставете на котлона още 5 минути и сервирайте.
