Картофи с аспержи в сметанов сос

Картофи с аспержи в сметанов сос Лакомник
Картофи с аспержи в сметанов сос
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г картофи

12 стръка аспержи

30 г сушени гъби, накиснати в 200 г вода

30 г масло

2 глави лук

1 скилидка чесън

200 мл бяло вино

2 стръка мащерка

200 мл пилешки бульон

140 мл вегетарианска сметана

50 г настърган пармезан

Начин на приготвянe

Сварете картофите в подсолена вода до полуготовност, след това ги изстудете със студена вода и ги почистете от кожата. В отделна тенджера сварете аспержите. В тиган загрейте масло и запържете ситно нарязания лук и чесън, заедно с мащерката докато омекнат. Прибавете виното и разбъркайте, продължете да запържвате на слаб огън, докато половината от виното се изпари. Тогава прибавете бульона, гъбите с водата в която са се киснали. Оставете да кипне и намалете температурата, като оставите да се задуши.

Прибавете картофите към гъбите и оставете да кипят за няколко минути, намалете температурата и оставете за още 2-3 минути. Когато картофите са готови, прибавете и аспержите, подгрейте малко и подправете ястието със пармезана и сметаната. Оставете на котлона още 5 минути и сервирайте.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц