Картофи на фурна
За деца над 8 месеца
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Картофите се измиват и се сваряват. Обелват се и се нарязват на малки кубчета. Кромид лука и праз лука, без зелената част, се нарязват на ситно и се задушават с 1 с.л. олио до златисто. Добавя се и бекона (шунката) нарязан на малки кубчета. Сварените картофи, лука, праза и бекона се смесват. Овкусяват се с черен пипер и чубрица и се подреждат в тава. Заливката се приготвя като към разбитите яйца се прибавя изварата, киселото мляко, брашното и се долива 1 ч.ч. вода. Картофите се заливат и се поръсват с настърган кашкавал. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20 мин., до готовност, като последните 2 мин. може да се запече на грил функция. Поднася се поръсено със ситно нарязан магданоз.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп