Картофен пай с кайма

Лесна и икономична рецепта за обяд или вечеря


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Нарежете ситно моркова. Омесете ги с каймата заедно с подправките и яйцето. Оставете каймата за 30 минути на хладно. Разстелете каймата върху намазнена тава и пъхнете да се пече около 15 минути. Междувременно запържете в малко олио в тиган скълцаните скилидки чесън и добавете размитото с малко вода доматено пюре. Овкусете с подправки. Излейте соса върху каймата и върнете във фурната за още 5 минути. Намачкваме сварените картофите на пюре, овкусяваме го със сол и разтопеното масло. Разстелете пюрето върху каймата и настържете кашкавала. Пъхнете отново във фурната да се запече, докато картофите добият кафеникав цвят по връхчетата.
Още по темата

Оризовите спагети се накисват направо в студена вода за поне половин час. Оставяме ги настрана. Нарязваме зеленчуците на дребно, като може да се добавят и други към...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп