




Картофите се сваряват необелени. След това се обелват и настъргват на едро ренде. Заедно със солта, черния пипер и яйцата се замесват, като по желание може да се сложи малко натрошено сирене. Морковите се сваряват и нарязват на кубчета. Нарязват се и краставичките, и чушките. В тиган се запържва лукът и се добавя каймата. Разбива се добре, добавят се червен пипер, сол и кимион. Форма за кекс се намазва с олио и се поръсва с галета. Половината от картофената смес се разстила внимателно във формата, като е добре да е леко вдлъбнато в средата, където ще се реди плънката. В полученото улейче се слагат на един пласт киселите краставички, отгоре морковите, след това чушките. С ръка се притискат пластовете, за да се уплътнят в картофената смес, но така, че да не пробият картофите и да се допрат до формата. Отгоре се разпределя равномерно запържената кайма. Отново се уплътнява. С останалата част от картофената смес се покриват пластовете на плънката. Отгоре се намазва с масло или маргарин и се посипва хубаво с галета. Пече се до апетитна коричка.
