Картофено агне, пълнено с кайма

Картофено агне, пълнено с кайма Лакомник
Картофено агне, пълнено с кайма
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Ваня Бикова
Лакомник Необходими продукти

2 кг картофи
500 г кайма
1 глава лук
1 морков
1 зелена чушка
100 г сирене
2 маслини за очи
1 маслина за 
ноздри
червена чушка за език
кимион
черен пипер
сол на вкус
олио

Начин на приготвянe

Сваряваме картофите, обелваме ги и още топли ги намачкваме, докато станат на пюре. Разстиламе пюрето в тава. В загрятото олио запържваме нарязания лук, добавяме каймата, подправките, зелената чушка, рендосания морков и подправките. Щом се изпържи каймата, я отцеждаме от мазнината и я разстиламе върху картофеното пюре. Оформяме тялото на агнето, като каймата трябва да остане завита в пюрето. Правим глава, уши и опашка. 

За очи – маслините, език – червена чушка, ноздри – маслина. Запичаме го в загрята фурна за не повече от 20 минути. Щом изстин е, го поръсваме с рендосано сирене.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц