




Измиват се добре картофите и се сваряват заедно с кората. След това се охлаждат, обелват и настъргват на едро ренде. В купа се разбиват добре с миксер яйцата, добавят се млякото и толкова брашно, че да се получи гъстотата на палачинково тесто. На ситно се нарязват зеленият лук и подправките, смесват се с картофите и се заливат с палачинковата смес. Овкусяват се със сол. Трябва да се получи смес с гъстотата на кексово тесто.
Ако е необходимо, се добавя още мляко или брашно. На средно силен котлон се загрява тефлонов тиган, намазнен с малко олио. С черпак се сипва от тестото и се изпържват палачинките от двете страни. Пилешкото месо се нарязва на малки парчета, овкусява се предварително по желание (сол, черен пипер, риган и малко канела) и се запържва леко до златисто. Добавят се сметана и мариновани гъбки по желание, зеленчуци, къри (въпрос на вкус и предпочитание) и се доизпича във фурна до сгъстяване на сметановия сос.
