Картофени кюфтета с тиквички и моркови

Картофени кюфтета с тиквички и моркови Лакомник
Картофени кюфтета с тиквички и моркови
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Янка Вълканова, Пловдив
Лакомник Необходими продукти

1 кг картофи
1-2 по-малки тиквички
1 морков
1 глава лук
3 яйца
150 г сирене
подправки на вкус и по желание - магданоз, чубрица, копър, кимион, сол
брашно за паниране 
олио за пържене

Начин на приготвянe

Сваряваме картофите, обелваме ги и още топли ги смачкваме. Тиквичките се стържат на ситно ренде. Осоляват се и леко се задушават, за да омекнат малко. Отцеждат се от водата, морковът също се стърже на ситно, лукът се нарязва на ситно и всичко се добавя към картофите. Също така и сиренето, 1 яйце, солта и подправките и се омесва много добре. Късат се топчета колкото кюфтета. Овалват се в брашно, топят се в разбити яйца и се пържат. След това се вадят върху салфетки, за да попият мазнината, редят се легнали едно до друго, докато изстинат, за да не се смачкат.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц