Картофени кюфтета с тиквички и моркови
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Сваряваме картофите, обелваме ги и още топли ги смачкваме. Тиквичките се стържат на ситно ренде. Осоляват се и леко се задушават, за да омекнат малко. Отцеждат се от водата, морковът също се стърже на ситно, лукът се нарязва на ситно и всичко се добавя към картофите. Също така и сиренето, 1 яйце, солта и подправките и се омесва много добре. Късат се топчета колкото кюфтета. Овалват се в брашно, топят се в разбити яйца и се пържат. След това се вадят върху салфетки, за да попият мазнината, редят се легнали едно до друго, докато изстинат, за да не се смачкат.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп