Измиваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода. Обелваме ги докато са още топли и ги пасираме с преса. Прибавяме половината от брашното и галетата, 3 цели яйца и 2 жълтъка, настърганото на ситно ренде сирене, дребно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус. Омесваме сместа, разстиламе я върху намазана с олио тава на пласт с дебелина 1 см и я нарязваме на квадрати. С помощта на нож всеки квадрат внимателно отделяме от тавата и в средата поставяме плънката от каймата, ситно нарязания и задушен в малко мазнина лук и черен пипер. Оформяме крокетите, потапяме ги в разбитите белтъци, а след това в сместа от останалото количество брашно и галета. Пържим ги в олиото. Подреждаме крокетите в плато върху листа салата с млечен сос или друга гарнитура по желание.