
Сочен и ефектен празничен десерт




Най-напред разрязваме блата на две еднакви половини. В тавичка с размера на блата слагаме захар, така че да се покрие дъното й и я карамелизираме. Върху карамела слагаме единия блат с рехавото нагоре. Отгоре поливаме блата със смес от 1 л прясно мляко, яйца, захар и ванилия, добре разбита предварително. Печем във фурна, загрята на около 200 градуса до готовност. След това изваждаме от фурната и оставяме блата да изстине, като предварително сме го обърнали в подходящ съд за сервиране. Приготвяме крема. Слагаме втория блат върху първия, отново с рехавото нагоре и заливаме с крема. Между блатовете можем да сложим част от банана или плода, който сме си избрали. Поръсваме тортата с ядките, предварително натрошени на едри или дребни парченца, отново по желание. Оформяме крайния вид на тортата. Оставяме я в хладилника да стегне, минимум за 2 – 3 часа, а колкото повече стои, толкова по-добре.

