Капама с пиле

Капама с пиле Лакомник
Капама с пиле
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

1 пиле

50 г ориз

3-4 с.л. мас

1 кисела зелка

2 глави лук

1 ч.л. червен пипер

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Дреболиите на пилето се нарязват на ситно и заедно със ситно нарязания лук се задушават в част от мазнината. Прибавят се червеният пипер и оризът, леко сварен в подсолена вода. В пръстен гювеч се слага зелето, нарязано на едро, поръсва се с червения пипер и се залива с останалата мазнина. В средата се поставя напълненото с оризовата смес пиле и ястието се пече в умерена фурна.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц