Канелони с плънка от пиле

Канелони с плънка от пиле Лакомник
Канелони с плънка от пиле
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

8 бр. сварени канелони

За бял сос:

2 с.л. масло

3 с.л. брашно

11⁄2 ч.ч. прясно мляко

щипка индийско орехче

щипка сол

За плънката:

1 гл. лук, настърган

400 г пилешко месо

1 ч.ч. замразен спанак, накъсан

1⁄2 ч.ч. сирене рикота

1⁄4 ч.ч. настърган пармезан

1 яйце

1⁄2 ч.л. индийско орехче

1⁄2 ч.л. сол

2 ч.ч. готов сос за спагети „Болонезе”

1⁄2 ч.ч. настърган пармезан за поръсване

Начин на приготвянe

Разтопете маслото в тиган и добавете брашното за около 2 минути на средно силен огън. Добавете млякото, индийското орехче и солта и оставете докато заври като бъркате за около 3 минути. Отстранете и покрийте съда.

Смесете с миксер всички продукти за плънката. Добавете към нея 1⁄2 ч.ч. от белия сос. Загрейте фурната на 200 градуса. Нарежете канелоните наполовина по дължина и напълнете всяка „лодка” с около 3 с.л. от пълнежа като накрая ги навиете. В тавичката разстелете 1⁄2 ч.ч. от соса за спагети. Наредете канелоните и добавете и останалия сос за спагети. После сложете и остатъка от белия сос. Поръсете пармезан. Покрийте и печете около 45 минути. През последните 15 открийте съда и продължете печенето, докато ястието стане златисто.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц