Канелен кейк с орехи
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
За глазурата смесете кафявата захар, овесените ядки, брашното, канелата в малка купа. Добавете маслото и водата. Смесете добре като мачкате. Разбъркайте с орехите и притиснете, така че да оформите малки бучки.
За кейка загрейте фурната на 180 градуса. Намаслете хартия за печене и я поставете във формата така че да покрива и стените. Разбийте захарта, маслото, подправките и разбъркайте добре. Разбийте яйцата и ги добавете към сместа. После добавете брашно и сметана. Сложете тестото в тавичката и поръсете с бучките за глазурата. Печете 35 минути, като проверявате готовността със суха клечка.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп