Разтворете маята във водата. В подходящ съд разтворете маслото в млякото на слаб огън. Оставете да изстине достатъчно (до телесна температура) и добавете разтворената мая, захарта, кардамома и солта.
Ако имате машина за хляб изсипете сместа в нея и добавете брашното и я оставете да довърши упражнението. Ако ли не, започнете да добавяте по малко пресятото брашно като размесвате добре докато се получи гладко тесто. Оставете го на топло за известно време да се отпусне. През това време пригответе плънката като разбиете добре маслото със захарта и канелата докато се получи кремообразна смес. Накълцайте ядките на ситно.
Разделете тестото на 3 части. Разточете от всяка част правоъгълна кора с дебелина около половин сантиметър и ширина около 20 сантиметра. Подравнете краищата, ако са много къдрави. Намажете равномерно 1/3 от плънката, поръсете с ядките и навийте по дължината на руло. Оставете по дължината на външния край около сантиметър без плънка и притиснете добре, за да се залепи крайчето на рулото.
Нарежете рулото на филийки, дебели около 1,5 сантиметра. Подредете в намазана с масло тавичка като оставите повече разстояние между тях (ще пораснат значително на диаметър). Оставете ги да втасат докато увеличат размера си поне 2 пъти. Намажете ги отгоре с жълтък. Може да ги поръсите и с едра кристална захар.
Пекат се на 180 градуса, на средата на фурната 15-20 минути или докато се зачервят апетитно. От тази доза стават над 60 бройки.