Калмари с джинджифил



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Смесете джинджифила, сока от лайма, направете малки разрези на калмарите и ги прибавете съм джинджифила. Разбъркайте добре така, че калмарите да са покрити, сложете капак и оставете ги поставете в хладилник за 30 минути. През това време направете соса, като смесите сока и кората на портокала, лимоновия сок, соевия сос, сусамовото масло, захарта и бъркайте докато захарта се разтвори напълно. Сварете юфката по указанията на опаковката, изцедете водата и прибавете към соса. Добавете ситно нарязаната чушка, чесъна, разбъркайте добре и разпределете в чинии. Загрейте тиган и запържете калмарите за 2-3 минути от всички страни. Ако са по-големи ги нарежете на няколко части. Когато са готови ги сложете върху юфката и сервирайте.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп