Калмари с джинджифил

Калмари с джинджифил Лакомник
Калмари с джинджифил
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 с.л. джинджифил

сок от 2 лайма (зелен лимон)

12 калмара

1 с.л. соев сос

сока и кората от 1 портокал

2 с.л. лимонов сок

1 с.л. сусамово масло

1 с.л. захар

1 глава чесън

400 г юфка

1 чушка

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Смесете джинджифила, сока от лайма, направете малки разрези на калмарите и ги прибавете съм джинджифила. Разбъркайте добре така, че калмарите да са покрити, сложете капак и оставете ги поставете в хладилник за 30 минути. През това време направете соса, като смесите сока и кората на портокала, лимоновия сок, соевия сос, сусамовото масло, захарта и бъркайте докато захарта се разтвори напълно. Сварете юфката по указанията на опаковката, изцедете водата и прибавете към соса. Добавете ситно нарязаната чушка, чесъна, разбъркайте добре и разпределете в чинии. Загрейте тиган и запържете калмарите за 2-3 минути от всички страни. Ако са по-големи ги нарежете на няколко части. Когато са готови ги сложете върху юфката и сервирайте.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц