Как се прави домашна веган майонеза?

Как се прави домашна веган майонеза? Лакомник
Как се прави домашна веган майонеза?
Автор:Лакомник

В следващите редове ще ви покажа две нетрадиционни рецепти за традиционната майонеза, която толкова много избягваме заради високата и калоричност. Нашите предложения са здравословният вариант и може да похапвате спокойно, без притеснение за фигурата си .

 

Майонеза с кокосово мляко

Необходимите съставки за първата  рецепта са следните:

- кокосово мляко

- зехтин

- лимонов сок

- калиева сол

- чесън

- магданоз или други билки

 - малко пектин за сгъстяване

Пасирайте с пасатора или само разбъркайте ако нямате време.Сложете за малко в хладилника да стегне и доовкусете после ако има нужда.

Майонеза от авокадо и босилек

Необходими продукти:

- 1 авокадо

- 5 с.л. зехтин

- 1 ч.л. лимонов сок

- 1 склидка чесън

- 1/2 ч.л. горчица

- 1 връзка магданоз

- 1 връзка босилек

- сол

- черен пипер

- вода

Почистете авокадото от костилката и обвивката. Нарежете магданоза и босилека. Пасирате чесъна. Сложете в блендер или пасатор авокадото, лимоновия сок, пасирания чесън, горчицата, нарязаните магданоз и босилек. Миксирайте. Добавете малко вода за по-лесно разбиване. Опитайте майонезата и подправете със сол, черен пипер и още лимонов сок ако желаете.

Сервирайте тази майонеза със сандвичи, салати и предястия.

Приятен апетит, лакомници!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц