Как да се спасите от магнитните вълни у дома

Как да се спасите от магнитните вълни у дома Лакомник

Стойте далеч от уредите, докато работят

Как да се спасите от магнитните вълни у дома
Автор:Лакомник

Живеем в среда, „кипяща” от електромагнитни вълни с различни честоти и мощности, много от които доста вредни за нас. Електромагнитни вълни излъчват мобилните апарати, компютрите, телевизорите, трафопостовете, кабели с високо напрежение, микровълновите печки т.н.

 

Вредните излъчвания на изброеното по-горе са от това, че ЕМП (електро-магнитните полета) са с високи честоти и карат клетките да трептят с по-висока честота, т.е. много „по-бързо” от нормалното. При това бързо трептене клетките и съответно органите загряват, а това не е полезно за тях.

Предлагаме ви няколко прости правила и методи за намаляване на вредните въздействия и хармонизиране на електро-магнитните излъчвания.

 

Далеч от печката

Добре е да имаме кабелен интернет, а не безчижен. Когато микровълновата фурна работи, добре е да не стоим близо до нея, и изобщо е по-добре да я ползваме минимално. По-полезно е да готвим храната по друг начин, а микровълновата да използваме рядко и само за размразяване или претопляне.

Течнокристалните дисплеи (LCD) са много по-безвредни като излъчване от кинескопите. За телевизори и компютри е добре да се ползва защита, която неутрализира вредните влияния от ЕМП.

 

Изключете телевизора

В никакъв случай не бива да се заспива пред работещ телевизор или пред компютър, който е включен в Интернет. И това е не само поради вредните ЕМП, но и заради психологичното действие на някои филми и музика върху подсъзнанието ни. Докато спим съзнанието е изключено, информацията влиза директно в подсъзнанието.

Желателно е по време на сън мобилният апарат да не е до нас, а поне на 30-40 см разстояние.

 

Преместете антените

Вредни вълни може да има от: клетките на мобилните оператори; от жици с високо напрежение или трафопост, разположени близо до дома и др.

Има безопасни разстояния, на които трябва да бъдат поставени клетките на мобилните оператори, но всичко зависи от: вида на антената, честотите и мощността на излъчване, диаграма на насочено действие на клетката и мощността на излъчване на сигнала. Вълните от клетките на мобилните оператори проникват най-много през прозорците. Железобетонът частично екранира, тухлите поглъщат голяма част от вълните, т.е. ако срещу клетката имаме стена, това е по-безвредно, но все пак проникват отразени вълни отвсякъде.

 

Говорете кратко по телефона

Добре е, разговори по GSM да се сведат по възможност до 20-30 минути на ден общо, а не часове. Мозъкът буквално “загрява” при продължително облъчване. Доказано е с медицински изследвания чрез енцефалограми, направени преди и по време на разговор.  Значение има не само мощността, но и продължителността на облъчването с електро-магнитни вълни. Мобилният апарат е по-добре да се носи по-далеч от тялото, не в джоба или на врата, а в чантата.

Добре е да използвате устройство за свободни ръце (хендсфри) и най-добре е то да е с кабел, а не безжично.

 

 

Фън шуй връща хармонията

 

Във фън шуй има един особен и популярен инструмент за балансиране на енергиите – вятърен чан. Той може да бъде полезен в случая с електромагнитните лъчения, защото прочиства лошата енергия и възстановява хармонията.

Вятърният чан представлява няколко тръбички с тежест в средата. При движение на въздуха тежестта се удря в тръбичките и те издават звук. Тръбичките може да са метални или дървени, а металните тръбички може да са кухи или плътни, дървените са винаги кухи. Като съвсем екзотично предложение, се намират и чанове с мидички, стъклени или керамични висулки. Важно е обаче чанът да има приятен за притежателя му звук.

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц