Как да изберете меню за гостите

Как да изберете меню за гостите Лакомник

Съобразете ястията със сезона и повода

Как да изберете меню за гостите
Автор:Лакомник

Една от най-трудните задачи на домакините, които чакат гости е изборът на меню. Ето съветите на специалисти по кетеринг, които ще ви улеснят, за да сте спокойни, че мероприятието ви ще е успешно и ще получите овации от приятелите и близките си.

 

Сезонът

Важна роля при избора на нашето меню играе годишният сезон. През лятото трябва да се сервират леки ястия, а през зимата по-хранителни. През лятото използваме пресни зеленчуци, а извън сезона консервираните или замразените зеленчуци са идеална Нашето меню трябва да се отличава с разнообразие. Избягвайте дублирането на ястия и на гарнитури. Ако към едно ястие сервираме ориз, то към второто трябва да сервираме напр. картофи или каша.

Порциите

Вземете под внимание възможностите на госта си. Той със сигурност няма да е способен да изяде пет засищащи ястия по време на четиричасова вечеря. Трябва да се спрете или на по-малък брой блюда или на по-нискокалорични ястия в по-малки порции.

Изготвяйки менюто, трябва имаме предвид по какъв начин ще бъдат разположени блюдата на масата. Трябва да се погрижим избраните ястия да са цветово разнообразни. Такова меню със сигурност ще привлече вниманието и ще подкани гостите да опитат от всяко ястие.

Контрасти

Избраното меню трябва да оценим и от гледна точка на контрастите. В добре подбраното меню трябва да има топло и студено ястие, по-леки и по-засищащи блюда, пържени и варени компоненти. Ако се ръководим от описаните по-горе правила, можем да бъдем сигурни в кулинарния си успех.

Още по темата
Още по темата
Сгответе на гостите според зодията им
Астролозите смятат, че всеки човек има определени вкусови предпочитания според зодията си. Освен, че дават ясни препоръки с какво да се храните според датата на...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц