Как да готвите на скара

Как да готвите на скара Лакомник

Дървените въглища запазват вкуса на ястията

Как да готвите на скара
Автор:Лакомник

начина на приготвяне на месата, домашните птици, морските храни и даже зеленчуците, превръщайки ги в едно невероятно ястие.

 

Има различни начини за приготвяне на яденето на скара в зависимост от това каква „апаратура” ще използвате - въглища, газ или електрическа скара.

Скарата на въглища, която включва използването на дърва, може да въздейства на вкуса по два начина. Първо - ако въглищата са по-горещи те играят роля за времето на готвене. И второ - когато използвате дърва, ароматът, който те изпускат, е подобен на този който се получава при слагане на подправките. Затова съчките трябва първо да са обгорели, докато се редуцират до въглища, преди да започнете с готвенето.

Газовите скари от друга страна не допринасят с нищо за обогатяване на вкуса, даже като резултат могат да предложат леко отслабен аромат. Най-голямото предимство на газовата скара е че можете да контролирате температурата само със завъртане на копчето.

Електрическите скари са най-лесни за използване от всички методи за външно приготвяне на храна. Тях трябва само да ги включиш и започвате с печенето. Но помнете, че търсейки удобства, можете да загубите от аромата. Другият голям бонус, що касае електрическата скара, е че тя може лесно да се почиства, тъй като изстива бързо.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц