Какаов сладкиш с орехи
Съвършен на вкус и много икономичен садкиш
Приготвяне
45 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Млякото, содата, чаената чаша захар, брашното и какаото се разбиват до получаването на хомогенна смес. Добавят се малко от счуканите орехи. В продълговата намазнена и набрашнена тава се изсипва получената смес. Пече се в умерено загрята фурна. След охлаждането му се залива със сироп, приготвен от 1/2 чаена чаша вода и 1/2 чаена чаша захар. Когато сладкишът поеме сиропа и изстине се намазва с крем (кравето масло, разбито с пудрата захар и ч.л. какао). Поръсва се със счуканите (смлени) орехи или настърган шоколад.
Още по темата
Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се олиото, сметаната, крема сиренето и се разбърква добре. Прибавя се брашното смесено с бакпулвера и накрая...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп