Предната вечер нарежете кайсиите на големи парчета и ги покрийте с вода.
След нощ престой (може и повече), пюрирайте с пасатор до получаване на идеално гладка смес.
Добавете захарта и нишестето и оставете да заври, като бъркате. След малко добавете желатина, предварително разтворен в 1/4 ч.ч. вода. Бъркайте още около 3 минути на средно силен огън и после прецедете сместа в друг съд.
На среден огън сложете в тиган млякото и нишестето. Бъркайте докато сместа заври и добавете захарта. Оставете на бавен огън на къкри, докато сте сгъсти леко. Добавете есенциите и оставете още няколко минути. Прецедете и сипете в купички и после оставете в хладилника. Оставете да се охлади и втърди добре и преди сервиране отгоре сложете кайсиевия пудинг и ядките.