
Изкусителен, но много лесен и икономичен десерт




В блендер се смесват сухите съставки, добавя се маргарина, водата и оцета. На етапи се омесва масленото тесто. Ако е ръчно – първо сухите съставки с мазнината на трохи, след което вода и оцет за тесто. Поставя се в плик и оставя в хладилник/фризер за стягане около 15 мин.
Разточва се тестото на лист и изрязват дискове, с които се запълват формички за тарталети, дъното на които е застлано с хартия за печене.
Върху тестото се поставя лист и зърна боб. Пекат се в загрята фурна на 175С за около 10 мин., след което се отстранява боба и пергамента и допичат още 10-15 мин. до златисто. Изваждат се и оставят да се охладят.
За пълнежа 5 бр. кайсии се разполовяват и пасират, подслаждат се на вкус и ароматизират.
Пюрето се поставя на котлона и заедно с нишестето се разбърква добре и сгъстява на крем (да започнат да се образуват мехурчета). Охлажда се, но не напълно. С него се пълнят студените тарти. Останалите кайсии се режат на парченца и се редят отгоре за украса.
