Кавърма по католишки

Кавърма по католишки Лакомник
Кавърма по католишки
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Йовка Лукова, гр. Раковски
Лакомник Необходими продукти

1 кг пилешко филе
2 връзки зелен лук
2 стръка праз
100 мл олио
250 г гъби
печурки
200 г доматено пюре
по 3-4 печени червени и зелени чушки
3-4 патладжана
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. захар
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. универсална
подправка
кимион
черен пипер
сол на вкус
магданоз

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на хапки и леко се запържва в мазнината. Патладжаните се нарязват на филийки, които се пържат от двете страни до златисто-кафяв цвят. Лукът, празът и гъбите се нарязват и се слагат да се запържат. Като се позапържат, се прибавят доматеното пюре, чушките и пържените патладжани. Прибавяме и подправките. Накрая се прибавя и брашното, разбърква се и се сипват 2 ч. вода. Сместа се слага в огнеупорен съд, прибавя се и месото, завива се с фолио и се слага да се пече. Печем около 60-80 мин на 200 градуса.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц