Кавказки шашлик
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Месото се нарязва на парчета с дебелина 1 см и дължина 2 см. Леко се начуква и за кратко се накисва в марината от сол, черен пипер, лук, нарязан на филийки, ситно нарязан чесън и олио. Парченцата месо се нанизват на шиша, като между тях се редуват лук, домати и парченца сланина. Пече се на скара или се пържи в олио или маргарин. Шишовете се нареждат върху задушен ориз. Поднасят се поръсени със ситно нарязан пресен лук и магданоз.
Още по темата
Пасирайте боровинките, подправете със сол и черен пипер и прибавете. Нарежете месото на кубчета и добавете към боровинките. Оставете да престои за 2 часа в хладилник,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп