Кавал баница със сирене и млечен крем



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

6

Начин на приготвянe
Разбиваме яйцата, прибавяме нарязаното на много ситни кубченца сирене. Слагаме содата в киселото мляко, добавяме малко сол и разбъркваме. Вземаме по кора, прегъваме на две, поръсваме с омекналото добре масло с крема, оставени за малко на водна баня. В средата по дължина слагаме сиренцето с яйцата и млякото, ръсим малко начукан шамфъстък и тиквено семе. Завиваме и редим като пръчки (кавали) в правоъгълна тава, докато свършим корите и сместа. Когато наредим всички ролца в добре намаслена тава, надупчваме с вилица отгоре и заливаме баницата с газирана вода. Поръсваме малко масло, намазваме жълтък, покриваме с фолио и печем в умерена, предварително загрята фурна. Покриваме печивото с кърпа, за да омекне за около 20 минути.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп