Зърнена закуска

Енергийна закуска за всеки ден


Приготвяне
30 мин
Порции

1

Начин на приготвянe
Предишната вечер смесваме елдата/киноата и суровите ядки в малка тенджера, а после ги заливаме с вода, така че да бъдат покрити поне с един пръст течност. На сутринта добавяме овесените ядки и кипваме водата на котлона. Оставяме ги да врат две минути, а след това тенджерата престоява захлупена още десетина минути, за да могат зърната да поемат водата. Закуската сервираме в чаша или купичка заедно с плодовете и лъжица мед. По желание може да заменим меда с домашно сладко, както и да прибавим бучка сирене.
Още по темата

Смесете изварата с киселото мляко, прибавете ванилия и разбийте продуктите с пасатора. Нарежете кивито и ягодите на кубчета. В 1 порционна чаша сложете 2 с.л. от...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп