Зрял фасул с бамя плакия

Зрял фасул с бамя плакия Лакомник
Зрял фасул с бамя плакия
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
5
Автор
Теодора Иванова
Лакомник Необходими продукти

300 г зрял фасул
300 г бамя
1 кромид лук
400 г червени домати
1 морков
целина
7-8 скилидки чесън
черен пипер
1 ч.л. червен пипер
магданоз
джоджен
сол

Начин на приготвянe

Накиснатият за 4-5 часа в студена вода фасул се измива, залива се със студена вода и се вари на умерен огън, докато омекне. Отцежда се и се насипва в тавичка. Нарязаните на ситно моркови, кромид лук и целина се задушават в част от мазнината и малко вода до омекване, след което към тях се прибавят част от доматите, нарязани на ситно, ситно нарязаните магданоз, джоджен и чесън, черният пипер и солта. Сместа се изсипва върху фасула, добавя се и попарената, отцедена бамя и се покрива с нарязаните на филийки домати. Ястието се полива с останалата мазнина, оцветена с червения пипер, и се пече в умерена фурна.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц