Зелен фасул с шунка
Апетитна и лесна идея за обяд
Приготвяне
50 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Краищата на фасула се отрязват, изхвърлят се, а останалата част се нарязва на парчета по 5 см. Измива се и се сварява във вряща вода до омекване (около 20 минути). Отцежда се. Шунката се нарязва на кубчета, изпържва се в 3 с.л. олио и се изважда. Чушката и лукът се нарязват на ситно, чесънът се намачква. Пържат се в мазнината от шунката. Когато омекнат, се добавят обелените и нарязани на ситно домати. Картофите се обелват, измиват се, нарязват се на кубчета, наръсват се със сол и се изпържват в много олио в дълбок тиган. Най-накрая всички съставки се запържват заедно за три минути. При сервиране фасулът се гарнира с настърганото на едро ренде яйце.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп