Зеленчуци с винегрет от лимон
Приготвяне
30 минути
Порции
2
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Кипва се вода в тенджера с приставка за пара (или зеленчуците се сваряват в подсолена вода) и се пълни голяма купа с леденостудена вода. Задушава се на пара зеления боб за 3-4 мин., тиквичките за 2-3 мин. и граха за 2 мин., докато омекнат.
След като станат готови, веднага се потапят в леденостудената вода, за да се охладят бързо, отцеждат се и се подсушават с кухненска хартия. За да се приготви дресинга, се разбива зехтина и лимоновия сок, добавя се магданоза, ментата и дивия лук и се овкусява със сол и черен пипер.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп