Смесете брашното, солта, захарта и сминдуха. Добавете водата с малко лимонов сок. Замесете твърдо тесто като за пай. Оставете да престои за около половин час.
Сварете карфиола на пара.
Разточете тестото на кръг дебелина 3-4 мм с диаметър за формата, в която ще печете заедно с височината на борда. В кръгла силиконова форма или форма с незалепващо покритие поставете разточения лист и оформете борда. Сложете за около 10 минути в предварително загрята до180 градуса фурна. Извадете и оставете да се охлади.
Блендирайте до хомогенна смес карфиола, тофуто, брашното от елда, хранителната мая, черния пипер, асафетидата и солта.
Нарежете зеленчуците с помощта на белачка за зеленчуци или ренде на фини и дълги ленти. Започнете да ги навивате на не много стегната спирала като редувате кръг от морков, кръг от тиквичка, кръг от патладжан. Докато се оформи, голяма красива розетка с диаметъра на съда, в който печете пая.
След това изсипете плънката в твата с тестото. Внимателно преместете розетката от зеленчуци върху плънката и претиснете така, че тя да влезе между слоевете на розетката, но без да излиза над ръба на зеленчуците.
Печете за около 30 минути в загрята до 180 градуса фурна.