Зеленчуков бульон
Приготвяне
50 минути
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Всички зеленчуци след почистване и измиване се нарязват на едро. Заливат се със студена вода и се варят на тих огън. Когато станат готови, се отстраняват от огъня. Прибавят се предварително настърганите и запържени в кравето масло моркови. Бульонът се оставя да се утаи, прецежда се през тензух и се посолява на вкус. Поднася се топъл, наръсен с млян черен пипер, дребно нарязан магданоз и оцет. По желание към всяка порция може да се прибави 1 супена лъжица обелени домати, нарязани на кубчета, или 1-2 супени лъжици нарязани палачинки.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп