Зеленчукова супа с бекон
Приготвяне
30 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Загрейте зехтина, запържете бекона до златисто, прибавете лука, морковите и розмарина. Запържете за 3-5 минути. Прибавете картофите, доматите, бульона и 2 ч.ч. вода. Оставете да кипне, намалете огъня и варете за около 25 минути до омекване на зеленчуците при периодично разбъркване. Прибавете боба, зелето и гответе за още 3-5 минути, до омекване на зелето. Сервирайте със сметана по желание.
Още по темата
Във вряща вода се слагат нарязаната на ситно сланина и счуканият фасул. Когато се свари фасулът, се прибавят лукът, копривата и доматите, нарязани на ситно и задушени...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп