

Гала определено може да готви не само пред камерите в ефир. Още преди да стане водеща в "На кафе" тя е приготвяла най-различни ястия в кухнята. Блондинката не се определя като кулинарен спец, но признава, че е най-добра в приготвянето на супи и десерти. "Аз съм от северния край, от Плевен и там много се приготвят супи, някои са много специфични. Например пролетно и лятно време, за да имат леко кисел вкус им се слагат джанки. Много обича каша от коприва, баба ми правеше, със сирене - страшно вкусна. Като че ли, повече обичам ястия със такива "зелении", свежи, по-пролетни, не толкова месни блюда", казва Гала.
Необходими продукти:
2 л вода
2 шепи зелен фасул
1 шепа зелени джанки
2 стръка пресен лук
1 малък морков
2-3 скилидки чесън
1 средно голям домат
копър
магданоз
сол
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Зеленият фасул се почиства, измива и нарязва на малки парченца. Пуска се във врящата вода. Добавят се нарязаните на ситно зелен лук и морков. Когато фасулът е омекнал се добавят зелените джанки, като може да са с костилките. Посолява се и се добавя скилидките чесън и доматът нарязан на ситно или настърган. След като зеленчуците окончателно омекнат, супата се подправя със сол, черен пипер и се оставя да ври още около 1 минута. Дърпа се от котлона и се добавят зелените подправки. Супата се сервира задължително студена.
