Зелени бобчета с карамелизиран лук

Зелени бобчета с карамелизиран лук Лакомник
Зелени бобчета с карамелизиран лук
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

250 г бобчета от зелен фасул

3 големи глави лук, наситнени

8 с.л. зехтин

3 с.л. червен винен оцет

1/2 ч.л. лека горчица

1/2 връзка магданоз, наситнена

4 глави дребен лук, наситнен

8 сушени домата, наситнени

1 с.л. кимион

Начин на приготвянe

Изцедете боба, залейте го с място в тенджера и се покрива със студена вода. Оставете да кипне, намалете температурата и оставете да къкри за 30 минути, докато омекне. Охладете и изцедете. Междувременно, загрейте половината от зехтина в голям тиган на слаб огън и задушете лука за 20-25 минути, докато омекне. Смесете останалата част от зехтина, оцета, горчицата, магданоза и лука. Добавете топлия боб и доматите. Преди сервиране прибавете варения лук и кимиона.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц