Зелена супа "Калдо верде"



Приготвяне
60 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Италианското зеле трябва да се измие със студена вода. След това трябва да отделите листата от главата и да ги нарежете на тънки ивици. Така приготвеното зеле трябва да оставите за половин час. Наденицата трябва да се надупчи с вилица на няколко места и да се свари във вода на силен котлон. След като водата заври, намалете котлона и варете 15 минути. След това подсушете и нарежете на парчета. Обелете картофите и варете в подсолена вода 15 минути. Извадете картофите и внимателно намачкайте на пюре. След това го върнете обратно в тенджерата с водата от картофите. Добавете зехтина и сварете. Нарязаното зеле изсипете в тенджерата и варете 5 минути. Поставете наденицата и варете още 3 минути.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп