Запържен артишок

Запържен артишок Лакомник
Запържен артишок
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

6 с.л. растително масло

900 г артишок

1/2 ч.ч. лимонов сок

4 скилидки чесън, нарязани на ситно

1/2 ч.л. сол

600 г домати, обелени и почистени от семките

1/2 ч.ч. нарязани препечени бадеми

Начин на приготвянe

Загрейте растителното масло на умерена температура. Прибавете артишока и запържете за около 5 минути. След това прибавете чесъна, лимоновия сок и подправете със сол. Намалете малко температурата, покрийте с капак и оставете да се задушават за 15 минути.

Прибавете доматите и оставете на котлона за още 10 минути, като бъркате ястието за да не загори. Ако е необходимо прибавете още сол и черен пипер. За финал поръсете с препечените бадеми и сервирайте.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц