Запечени яйца с домати и колбас

Запечени яйца с домати и колбас Лакомник
Запечени яйца с домати и колбас
Време за приготвяне
Приготвяне
20 минути
Порции
Порции
3
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

14 малки домата

4-6 листа босилек

1 скилидка чесън

100 г колбас по избор

1 морков

2 с.л. кашкавал

2 с.л. масло

сол на вкус

черен пипер на вкус

4-6 яйца

кашкавал на вкус

Начин на приготвянe

Нарежете доматите на четвъртинки, подправете със сол, черен пипер, поръсете със зехтин, добавете пасирания чесън, босилек и запечете до готовност и оставете да се охладят. Пасирайте доматите и ги запържете, добавете настъргания морков за 2-3 минути, добавете нарязания колбас, кашкавала. Прибавете сметаната, подправете на вкус и разпределете сместа във форми. Върху всяко разбийте яйце и запечете за 15 минути, докато е топло, преди сервиране поръсете с кашкавал.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц