Запечени круши със сладолед



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
За соса:
Смесете в купа маслото, брашното, овесената каша, канелата, захарта и солта и разбийте с миксера.
Почистете крушите и ги разрежете на 4 части, като отделите сърцевината. След това ги нарежете на дълги ивици и ги сложете една до друга във форма за печене намазана с масло. Загрейте фурната на 200 градуса. Поръсете крушите със стафидите и бадемите и залейте с лимоновия сок. След това равномерно ги покрийте със соса. Печете крушите за около 30-35 минути до златисто.
Разделете крушите докато са още топли на 6 порции и ги наредете в порционни чинии, след което ги гарнирайте с ванилов сладолед.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп