Запеканка със спанак и кашкавал

Лесно и изумително вкусно предложение


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Измийте спанака и го сложете във вряща подсолена вода да поври за три минути, а след това го отцедете. Междувременно направете сос Бешамел - в отделен съд разтопете маслото, добавете брашното и млякото. Подправете соса със сол, черен пипер и индийско орехче, и гответе около 5 минути при непрекъснато разбъркване, докато получите еднородна смес. В съда за печене смесете спанака, Бешамела и добавете малко от кашкавала.По желание можете да добавите и малко пармезан. Печете в предварително загрята фурна на 180С около 20 минути. Преди края поръсете с останалия настърган кашкавал.
Още по темата

Сварете ориза във вода с малко сол. Отцедете и оставете настрана да се охлади. Сварете и пилешкото месо. Смесете ориза, нарязаното пилешко месо, лук, половината...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп