Закуската ни пази от вирусите

Закуската ни пази от вирусите Лакомник

Намалете захарта, увеличете боровинките

Закуската ни пази от вирусите
Автор:Лакомник

Зимата вече е на прага ни, а с нея идват и вирусите, гриповете, настинките. Но как да запазим имунитета си без да купуваме скъпи стимулатори и укрепващи средства? Оказва се, че това може да стане лесно и евтино с няколко промени в ежедневното меню.

На първо място разнообразете блюдата. Забравете за списъка с ястия от лятото и наблегнете на пълноценните продукти. Опитайте се поне един път на ден да започвате храненето си със супа, а в десерта ви да присъстват плодове. Яжте повече салати и не пропускайте закуската. За да сте сигурни, че зеленчуците са чисти, винаги ги киснете за около половин час във вода със сода. Този разтвор гарантирано разрушава нитратите. Ако те останат по листата и ги поемем с храната, в тялото ни се натрупват вещества, които блокират производството на бели кръвни телца в организма. А именно те хващат първите болестотворни клетки. Наблегнете най-вече на лука, боровинки, ябълките, копъра, орехите, червеното зеле. Защото те съдържат и много флавоноиди. Веществата стимулират имунната система и дори спират първоначалното образуване на тумори.

Внимавайте с месото. От една страна то дава на тялото ни полезни протеини и съответно енергия за деня, както и цинк за правилна обмяна, но от друга може и да навреди. В повечето пилешко, което се продава в големите вериги магазини, има много медикаменти, които са инжектирани на птицата приживе. Когато попаднат в човешкия организъм обаче, те могат да го направят резистентен към антибиотици. Така тялото ни хем ще е с понижен имунитет, хем няма да има и лекарство, което да му действа.

Намалете сладкото. Колкото и невероятно да звучи, десетки изследвания показват, че хапването на десерти намалява съпротивителните ни сили. Заменете захарта с кисело мляко. Защото скъпите пробиотици, които сега масово се предлагат в аптеките, можем да си набавим само от киселото мляко. А то пази храносмилателната ни система здрава. Ако някой бацил е попаднал в храната, ще умре на мига. Освен това, когато стомахът или червата страдат, тялото не приема правилно хранителните вещества и се изтощава допълнително.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц